Bloggen

RSS

Tjäna pengar på att blogga

12 Mar 2023

Att tjäna pengar på att blogga är något som många drömmer om. Förutom att det kan vara en rolig hobby är det också möjligt att förvandla det till en inkomstkälla. Men hur går man tillväga för att faktiskt tjäna pengar på sin blogg? Här är några tips för att komma igång.

För det första är det viktigt att ha en klar målgrupp och en tydlig nisch för sin blogg. Genom att välja en nisch som du brinner för och som har en potentiell publik kan du öka dina chanser att lyckas. Att skriva om allt och inget kan göra det svårt att bygga upp en stabil följarskara.

För det andra är det viktigt att ha kvalitativt innehåll på sin blogg. Att skapa inlägg som är relevanta, intressanta och välresearchade kan hjälpa dig att få fler läsare och öka din trovärdighet. Tänk också på att använda sökordsoptimering för att göra det lättare för potentiella läsare att hitta din blogg.

För det tredje kan du tjäna pengar på din blogg genom att använda annonsering. Genom att visa annonser på din blogg kan du tjäna pengar baserat på antalet klick eller visningar. Du kan använda tjänster som Google Adsense för att komma igång med annonsering.

För det fjärde kan du tjäna pengar på din blogg genom sponsring och affiliate-marknadsföring. Genom att samarbeta med företag kan du få betalt för att skriva inlägg om deras produkter eller tjänster. Du kan också tjäna pengar genom att länka till företagens produkter och tjäna en provision på varje försäljning.

Sammanfattningsvis finns det många sätt att tjäna pengar på att blogga. Genom att ha en tydlig målgrupp och nisch, kvalitativt innehåll, annonsering och sponsring kan du förvandla din blogg till en inkom

Resa utomlands med små barn

11 Mar 2023

Resa utomlands med små barn - en guide för en stressfri semester

Att resa utomlands med små barn kan vara en utmaning, men det behöver inte vara stressigt och kaotiskt. Med lite planering och förberedelse kan du och din familj njuta av en fantastisk semester tillsammans. Här är några tips för en smidig resa utomlands med små barn:

 1. Planera i förväg

Det är viktigt att planera din resa i förväg när du reser med små barn. Se till att du har alla nödvändiga dokument som pass och visum i ordning i god tid före resan. Boka också resan och boendet i förväg så att du inte behöver stressa över det när du väl är på plats.

 1. Packa smart

 

Att packa för en resa med små barn kan vara utmanande, men det är viktigt att packa smart för att undvika överbelastade väskor. Ta med allt som behövs för att ta hand om dina små barn, t.ex. blöjor, nappflaskor, kläder och leksaker. Se till att du också packar bekväma kläder och skor för hela familjen.

 1. Tänk på säkerheten

Säkerhet är viktigt när du reser med små barn. Se till att du har rätt barnstolar och bälten för bilresor och ta med solskydd för att skydda dem från solen. Tänk också på att hålla ett öga på dina barn när du är på stranden eller vid poolen.

 1. Var flexibel

Att resa med små barn innebär att du behöver vara flexibel och anpassa dig efter deras behov. Se till att du har tillräckligt med tid för att ta hand om dina barn och ge dem tid att vila och äta. Var också beredd på oväntade händelser och ha en plan B om något går fel.

 1. Ha roligt

Att resa utomlands med små barn kan vara utmanande, men det är också en fantastisk upplevelse för hela familjen. Se till att du tar tid att koppla av och ha kul tillsammans. Utforska nya platser, prova på lokala rätter och ha roligt tillsammans som en familj.

Slutsats

Att resa utomlands med små barn kan vara utmanande, men det behöver inte vara stressigt. Med lite planering och förberedelse kan du och din familj njuta av en fantastisk semester tillsammans. Tänk på säkerheten, var flexibel och ha roligt tillsammans. Med dessa tips kan du och din familj ha en avkopplande och minnesvärd semester tillsammans.

Hur får jag min blogg att växa?

5 Mar 2023

Om du är en bloggare är det viktigt att du vill ha läsare och få din blogg att växa. Att få trafik till din blogg kan vara utmanande, men det finns sätt att öka din synlighet och locka fler läsare. Här är några tips för att få din blogg att växa:

Hur får jag min blogg att växa?

Använd sociala medier

En av de bästa sätten att locka fler läsare till din blogg är att använda sociala medier. Dela dina blogginlägg på dina sociala mediekanaler, inklusive Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn. Du kan också använda hashtags för att göra det enklare för människor att hitta dina inlägg.

Skriv relevant och engagerande innehåll

För att få dina läsare att återvända till din blogg är det viktigt att skriva relevant och engagerande innehåll. Se till att du skriver om ämnen som är relevanta för din målgrupp och att du håller innehållet intressant och engagerande. Att inkludera bilder och videos kan också göra innehållet mer attraktivt.

Optimera din blogg för sökmotorer

Sökmotoroptimering (SEO) är viktigt för att få din blogg att synas högt upp i sökresultaten. Använd relevanta sökord i dina blogginlägg och se till att din blogg har en lätt navigerbar struktur. En ren och responsiv design kan också hjälpa din blogg att rangordna högre i sökresultaten.

Nätverka med andra bloggare

Att nätverka med andra bloggare kan hjälpa dig att öka din synlighet och locka fler läsare till din blogg. Kommentera och dela inlägg från andra bloggar inom din nisch och delta i online-forum och samhällen. Detta kan också hjälpa dig att lära dig mer om din nisch och att skapa nya samarbeten.

Var konsekvent med dina inlägg

Att vara konsekvent med dina inlägg är viktigt för att bygga en läsarskara. Se till att du publicerar regelbundet och att du håller dig till en tidtabell. Detta kan hjälpa dig att bygga förtroende med dina läsare och få dem att återvända till din blogg.

Sammanfattning

Att få din blogg att växa kan ta tid och ansträngning, men det finns sätt att öka din synlighet och locka fler läsare. Använd sociala medier, skriv relevant och engagerande innehåll, optimera din blogg för sökmotorer, nätverka med andra bloggare och var konsekvent med dina inlägg. Genom att följa dessa tips kan du bygga en större läsarskara och få din blogg att växa.

Hur man startar en Blogg

27 Jul 2022

Har du funderingar om hur man startar en blogg? Idag finns det många olika sätt att gå till väga om man önskar starta en egen blogg. Det man dock borde starta med är alltid :

 1. En ide och bra upplägg för din blogg
 2. Ett hosting/företag där du kan ha din blogg på
 3. Ett domännamn ( Hemsidans namn )
 4. Få fler läsare

Börja Blogga

 

Bloggen du kommer att skapa kan handla om absolut vad som helst. Exempelvis kan man ha en blogg om ditt företag eller branch som folk kan läsa. Eller så brukar många ha en daglig blogg där man följer ens liv och äventyr. Det finns alltså inga dåliga ideer.

 

Hur startar man en blogg rent tekniskt?

Det första man vill göra är att köpa ett domännamn. T.ex ( www.Börjablogga.se ). Vad din blogg eller hemsida ska heta kan vara väldigt viktigt då man önskar att dina besökare snabbt förstår vad bloggen handlar om.

Ditt domännamn köper man på olika sajter som T.ex 

 1. www.one.com
 2. www.loopia.se
 3. www.misshosting.se

Därefter så ska du leta efter ett annat företag/Sajt där du kan börja bygga din hemsida på. Det finns dock många sajter som erbjuder själva domänen och byggandet tillsammans. Vilket gör det mycket enklare för dig som inte kanske är helt säker på hur man gör rent tekniskt.

 

Sponsrade Länkar hos oss

Önskar du att din blogg eller företag hamnar hos oss på Börja blogga? Då kan du skicka ett mail till oss. Vi erbjuder länkbyten eller en permanent länk.

 

Vi önskar dig lycka till i bloggandet och hoppas detta var till någon hjälp